Cesnakovo-bylinkové maslo - vynikajúce na grilovanie!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
veľká kocka obyčajného masla * bylinková soľ * za hrsť čerstvej petržlenovej vňate * za hrsť čerstvého kôpru * 5-6 strúčikov cesnaku * alobal na zabalenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Maslo si urobte deň dopredu, hodí sa na grilovanie rýb aj ostatného mäsa - cesnakové maslo je naozaj fantastické, urobte ho viac slané, aby lepšie chutilo piť :-) Nemôžem nespomenúť pamätnú hlášku, aby chlapi moc nechlastali vínové striky: "Schovajte sódu, nech chlapi nechlascú víno!" :-)))))))
 |
1. V miske nechajte úplne zmäknúť maslo, |
 |
2. nasekajte umyté a osušené bylinky, očistite 5-6 strúčikov cesnaku, |
 |
3. do masla pridajte petržlenovú vňať, kôpor, pretlačte cesnak, dobre osoľte bylinkovou soľou, |
 |
4. dajte do alobalu, vyformujte pomocou neho valček, zabaľte a dajte na 45 minút do mrazničky alebo ak chystáte maslo deň vopred, stačí do chladničky. |
 |
5. POtom z neho budete krájať kolieska, ktoré budete dávať rovno na mäso na grile. |
 |
6. S rybami grilovanými na uhlí chutí fantasticky! Vlastne ryby grilované s cesnakovým maslom chutia vááážne dobre! |