Torta pre Ninku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základný korpus na 20cm formu: 4 vajcia 7 dkg kryštálového cukru 7 dkg práškového cukru 15 dkg polohrubej múky 1/2 PDP Plnka: 1 várová čokoláda 2 šľahačky, trocha stužovača /pre istotu/ Čerešňový džem, Griotka, kokos, Tortová oplátka a gél na oplátku Ak máte väčší priemer formy, tak si upravte dávku. Napríklad ja som teraz mala 23 cm a robila som ju z 5 vajec, 9 dkg kr. cukru, 9 dkg pr. cukru, 19 dkg polohrubej múky a 3/4 PDP.

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielka vyšľaháme s kryštáľovým cukrom na sneh.
Žĺtka vymiešame do peny s práškovým cukrom a postupne tam primiešavame preosiatu múku s PDP a sneh.
Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe cca 45 min. /podľa typu trúby/ najskôr na 180ºC a potom znížime teplotu.
Hotový korpus necháme vychladnúť.

Plnka:
do šľahačiek rozkúskujeme čokoládu a privedieme do varu na miernom plameni za občasného miešania. Chvíľu necháme prejsť varom a odstavíme. Vzchladnutú zmes dáme do chladna, najlepšie do druhého dňa a ráno ho vzmiešame spolu s trochou stužovača na tuhý krém.

Korpus rozkrojíme na 3 časti, polejeme trocha griotkou, alebo nejakou príchuťou - mz to tak máme radi :-) natrieme džemom podľa svojho výberu - v našom prípade čerešňovým, dáme vrstvu krému a spojíme ďalším korpusom. Vrch torty potrieme krémom, boky obsypeme kokosom a necháme chvíľu stuhnúť. Na vrch torty potom položíme opátku, ktorú sme vopred z oboch strán potreli gélom.
Nakoniec spravíme obrubu, teda, ak nám ešte nejaký ten krém ostal a pridáme sviečky.
Dobrú chuť :-)