Ovocný dezert



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 galaretku - jahodovú(zelatinu), 1 smotanu na šlahanie, 1a pol balicka stužovača šlahačky, 400 ml vody, prípadne ovocný kompót a košíky na mufiny alebo iné nádobky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme si uvariť 400ml vody, ktorú odstavíme z ohňa v momente, keď začne vrieť. Do odstavenej vody vsypeme galaretku jahodovú a miešame, aby sa nám dobre rozpustil prášok. Dáme vychladnúť do studenej vody. Keď je galaretka vychladená, vmiešame do nej vyšľahanú šlahačku s 3 stužovačmi a nalievame do mufinových misiek alebo iných nádob. Po stuhnutí v chladničke vyklápame na tanierik a podávame sčím len chceme.
Ak máme aj kompót, tak šťavu zlejeme do odmerky a vodou dolejeme do 400ml a ďalej pokračujeme ako je hore uvedené akurát môžeme primiešať kompót do zmesi galaretky a šľahačky a až tak dať stuhnúť do chladničky.