Moje laskonky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 10 bielkov,60 dkg práškového cukru,2 PL polohrubej múky,15 dkg mletých orechov
Plnka: 10 žltkov,30 dkg práškového cukru,1 vanilka,1-1a pol masla alebo palmarínu
POSTUP PŘÍPRAVY
Receptov na laskonky je tu už viac ale každý je iný tak pridávam aj ten svoj.Oplatí sa ho vyskúšať chutia fakt vynikajúco.Z tejto dávky ich je okolo 50 ks,ale keď chcem menej tak robím z polovičnej dávky.Teraz som ich mala napr.z pol dávky 24.Záleží od toho či ich urobím hrubšie,či tenšie.A le už ideme na postup.
 |
Tak toto je forma na laskonky,ktorú bežne dostať v kuchynských potrebách a stojí minimum takže sa zíde.Tu už mam natretý plech a vysypaný múkou,ale najprv samozrejme si vyšľahám cesto |
 |
Nad parou šľaháme bielka s prášk.cukrom,to už je na Vás či pol alebo na celú dávku.Bielka vyšľahať do tuha asi tak 15 min. |
 |
Do vyšľahaného vlažného pridáme orechy aj múku a premiešame.Ja dávam orechy aj múku bežne hneď do teplého keď zložím z pary a nevadí. |
 |
No a ideme natierať.Na pomastený a pomúčený plech prikladáme formu,ktorú tiež mastíme.to som už nesfotila,ale treba vymastiť zvnútra krúžky na formičke masťou a tak dávať cesto.Pomastená forma vydrží na 1 plech potom utrieť a znova vymastiť na novo.Je to trochu piplačka,ale stojí to zato.Cesto rozotieram príborovým nožíkom tak po okraj hrany na forme. |
 |
No a tu sú už prvé nasušené.Sušíme asi tak pri 100°C.Každá pozná svoju rúru,takže asi len sušiť a hotovo. |
 |
A pripravíme si žltka na plnku,pridáme cukor |
 |
A ešte pridáme vanilku |
 |
A znova všetko šľaháme nad parou do zhustnutia |
 |
Tu je už plnka po pridaní masla,ktoré po troche pridávame k vyšľahanej vychladnutej zmesi |
 |
No a lepíme samozrejme spolu po dve |
 |
A už len zjesť |
 |
A ešte jeden pohľad.Tak dobrú chuť. |