
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 7 vajec, 7 PL kryšt. cukru, 7 PL hrubej múky, 1 PL kakaa, 1 PL oleja, 1 kypriaci prášok Plnka1: 4 vajcia, 1 PL kakaa, 2 PL nescafé /prášok/, 150 g kryšt. cukru neskôr pridáme aj palmarín s 1 vanilkovým cukrom Plnka2: 2 šľahačky v prášku
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: 7 bielkov vyšľaháme na tuhý sneh a dáme do chladničky, kým nevyšľaháme ostatné.
7 žĺtkov vyšľaháme so 7 PL kryšt. cukru, pridáme 7 PL hrubej múky, 1PL kakaa, 1PL oleja a 1 kypriaci
prášok - premiešame a pridáme sneh z bielkov, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a
upečieme.
Plnka1: vajcia, kakao, nescafé aj cukor varíme nad parou do zhustnutia, necháme vychladnúť
medzitým si vymiešame palmarín s vanilkovým cukrom a potom k nemu pridáme uvarenú kávovú
zmes a spolu zmixujeme, natrieme na cesto
Plnka2: vyšľaháme 2 šľahačky /dáme trošku menej mlieka ako je v návode-ja dávam aj stužovač/, natrieme
na kávovú zmes a posypeme postrúhanou čokoládou.
Najlepšie je dať ho ešte do chladničky na 1 hodinu, lepšie sa potom krája a šľahačka sa nelepí na nôž.
DOBRÚ CHUŤ!!!