
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g hladkej múky, 250 g tvarohu, (ja som dala iba 125 g) 1 PL olivového oleja, 1 PL octu, 250 ml vody, 25 g čerstvých kvasníc, 1 kopcovitá PL cukru, 1,5 čL soli. Na posypanie - sezam, slnečnica, ľan, hrubozrnná soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Do oekárne dáme najprv tekuté prísady, potom múku a ďalšie sypké prísady a do stredu kvsnice. Nastavíme program cesto. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme a stočíme do šulca. Dáme ich na plech s papierom NP, nožom urobíme šikmé zárezy a necháme kysnúť ešte 20 - 30 minút. Potom ich potrieme slanou vodou a posypeme semienkami. Dáme ich piecť do rúry predohriatej na 180°C a na spodok rúry dáme pekáč naplnený vodou. Pečieme 25 minút.
![]() |
Cesto rozdelíme na 4 časti, sformujeme šulce, nakrojíme šikmými zárezmi a dáme kysnúť 20 - 30 minút. |
![]() |
Potom ich potrieme slanou vodou a posypeme semienkami a hrobozrnnou soľou. |
![]() |
Dáme ich piecť do rúry predohriatej na 180°C a na spodok rúry dáme pekáč naplnený vodou. Pečieme 25 minút. (Štvrtá bageta dostala nohy hneď po vybratí z rúry :-) kamoška sa ponáhľala stihnúť posledný bus MHDéčky a horúcu bagetu si niesla len tak v servítke a alobale :-) ) |
![]() |
Takto vyzerajú v reze |