Rezancovo-tvarohový nákyp s čerešňami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cestoviny - fliačky alebo rezance * 1 mäkký tvaroh * práškový cukor podľa chuti * 2 vajíčka * čerešne * tuk a hrubá múka alebo strúhanka na vymastenie pekáčika * na ozdobu: šľahačkový špricík, alebo škoricový cukor, alebo čokoládová poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
Fajné sladké jedlo pre deťúrence a ich ockov :-))))))) Keď zrejú čerešne, treba to využiť!
 |
1. Úvodná nenáročná práca :-) umyte čerešne, nechajte ich odkvapkať a neodkôstovávajte ich. Červíčkov nechajte kľudne vo vnútri :-)), nemajú skoro žiadnu slaninku, ani faldičky, tuk, vraj samá bielkovina :-) |
 |
2. Do misky švacnite mäkký tvaroh, |
 |
3. prišvacnite k nemu práškový cukor - cukru pridajte podľa chuti, ja som dala asi 4 polievkové lyžice. |
 |
4. a priprišvacnite aj žĺtka. Z bielkov vyšľaháte hustý sniežik. |
 |
5. Tvarohovo-žĺtkovú zmes zamiešajte, pridajte tuhý sniežik a zľahka spojte dohromady. |
 |
6. Do veľkej misy dajte scedené uvarené fliačky alebo rezance, |
 |
7. zalejte tvarohovou zmesou, |
 |
8. zasypte čerešňami a zamiešajte. Ak sa Vám nepozdáva vmiešanie čerešní do cestovín, tak ich dajte na spodok pekáča a zakryte cestovinami s tvarohovou zmesou. |
 |
9. Všetko jemne zamiešajte, vymastite si väčší pekáčik alebo dva menšie pekáčiky, vysypte ho hrubou múkou alebo strúhankou, |
 |
10. a dajte piecť. |
 |
11. Nákyp som zapekala pod alobalom asi 3/4 hodinky. |
 |
12. Posypte škoricovým cukrom, šľahajdou alebo čokoládovou polevou a dobrú chuť! |