LIPTOVSKE PIROHY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO podla gupky:4 rožky,mlieko,polohruba muka,1 vajce,sol PLNKA: uvarene a popučene zemiaky,bryndza POSYPKA:bryndza,pažitka,slaninka,maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Na tomto recepte som zmenila prave zemiakove cesto za toto fantasticke a rychle od gupky,pretoze chuti rovnako dobre ako prave ale je s nim menej roboty..ale kto nerad experimentuje ,moze si urobit zemiakove..Takze,rozky si nakrajame na kocky,zalejeme mliekom tak aby zmakli ale neboli moc rozflakane,musi to byt tak akurat,pridame vajce,sol a postupne pridavame polohrubu muku a vypracujeme nelepive cesto.Mne vyslo zo 4 rozkov viac ako 50 pirohov...Ani my sme všetky nezjedli,ak vam zostane kludne si dajte zamrazit.(neuvarene!).Cesto rozvalkame a vykrajujeme poharikom kolieska ktore naplnime a dobre uzavrieme.Na plnku sa len zmieša trochu bryndze a popučene zemiaky.Slaninku si orestujeme,maslo rozpustime.Maslo preto lebo my vyškvarenu mast zo slaninky nedavame,len maslo.Ked su pirohy uvarene ,všetko vrstvime do misy-bryndzu,na to pirohy,škvarky a zase byndzu,pirohy atd...a na vrch dame pažitku a polejeme maslom.Vrstvi sa preto lebo uz by sa to nemalo premiešavat..Podavame s kyslim mliekom...