Kuracie gazdovské rezne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

700g kuracích prsíčok, soľ, vegeta, bylinkové korenie, granulovaný cesnak, sušená pažitka, asi 4 PL olej, 2 cibule- nakrájať na pásiky, 15 dkg slanina, 1 a 1/2 kyslá smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

- nestihla som fotiť / iba final foto/ , ale ono je to tak či tak veľmi jednoduché a rýchle... a koniec koncov straaašne dobré :)
Postup :
* maso nakrájať na rezne, trochu naklepať, nasoliť, okoreniť vegetou a byl.korením, cesnakom, pažitkou, pokropiť olejom a vložiť na 1-2 hod do chladničky
* vychladené maso prudko opečieme na panvici a vložíme do pekáča
* vo výpeku si ošmahneme na pásiky nakrájanú slaninu a cibuľu
* na rezne rovnomerne na každý rezeň natrieme smotanu a na ňu navrstvíme už ošmahnutú slaninu s cibuľou, podlejeme výpekom zo slaniny a cibule
* zakryjeme alobalom a dáme do rúry piecť /180 stupňov/ na caa 20 min
* odkryjeme alobal a necháme este asi 10 min dopiecť
* HOTOVO
* podávame s opekanými zemiakmi