Trasená banánová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajíčka, 5 lyžíc polohrubej múky, 5 lyžíc práškového cukru, 1 PDP, 3 lyžice vlažnej vody Krém: 2 šľahačkové smotany (ja som dala RAJO), 2 vanilkové alebo čokoládové pudingy Dr. Oetker Olé, 1 dcl mlieka Na ozdobenie: nastrúhaná varová čokoláda, 2 banány, ovocie podľa chuti a sezóny

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto tortu som robila na malú oslavu. Chcela som niečo rýchle, banánové. Pozdával sa mi "trasený" krém ale nepasoval mi k banánom kompót. Tak som experimentovala bez neho.

Cesto: Vyšľaháme 4 bielky s pár kvapkami citrónovej šťavy (šťava nemusí byť), vyšľaháme cukor so žĺtkami a 3 lyžicami vody. Pridáme striedavo múku premiešanú s práškom do pečiva a sneh. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme vo vyhriatej rúre, cca 18 minút pri 200 stupňoch ale každá rúra je iná. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí prerežeme a naplníme plnkou na ktorú nakrájame banány, zas plnka, prikryjeme vrchnou časťou. Pomažeme zvyšnou plnkou vrch a boky. Posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme ovocím. Ja som dala jahody a marhule, banány som nedávala lebo na vzduchu stmavnú.

Plnka: Do misy nasypeme pudingy, vlejeme dobre vychladené šľahačkové smotany a mlieko. Ručným šľahačom vyšľaháme, ak je krém príliš hustý prilejeme mlieko a šľaháme do požadovanej hustoty.

Počas plnenia.