*♥*Zlatohnedé trojhranky*♥*
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 biely jogurt, rovnaký objem acidka (odmeriame kelímkom z jogurtu), 1 a 1/2 čL soli, 1/2 čL vegety, 300 g hladkej múky, 1 PDP, 15 dg údenej šunky alebo oravskej slaniny, masť na vyprážanie
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
|
Do misy dáme jogurt a acidko, osolíme a ovegetíme. Premiešame a pridáme múku s PDP. |
|
Vypracujeme cesto a potom do neho primiešame na malé kocečky pokrájanú šunku a slaninku. |
|
Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na hrúbku 0,5 cm. |
|
Potom ho rozkrájame ostrým nožom na pásiky, |
|
z pásikov robíme trojuholníky. |
|
Vkladáme ich do panvice s rozpálenou masťou a po obidvoch stranách ich opražíme (cca 3 min) do zlatohneda. |
|
Vyberieme ich na papierovú utierku, aby neboli mastné. |
|
Hodia sa ako príloha k zeleninovému prívarku, |
|
ale môžeme ich konzumovať len tak alebo k pivu. Najlepšie sú ešte horúce. |