Zemiakové špízy s cesnakovým dresingom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky, veľa cibule, kuracie párky, chudé párky, kus klobásy, a samozrejme slanina ... skrátka čo nájdete doma. / množstvo ingrediencií podľa hladošov domácich aj cudzích/ .Koreniny: soľ, ml.korenie, vegeta, sušená petržlenová vňať, olej... trochu vody na podliatie. Dresing :
3 PL kyslá smotana, 3 PL tatarka, 3-4 strúčiky cesnaku, asi 3 PL strúhaného aidamu, štipku bieleho korenia
POSTUP PŘÍPRAVY
- skvelý receptík na rýchly a chutný obed, večeru ... alebo ako zúžitkovať veci z chladničky :)
 |
- ošúpeme zemiačiky, nakrájame na kolieska... tiež párky, cibuľu, na pásiky slaninku |
 |
- striedavo napichujeme na špajdličky zemiaky, cibuľku, párky .... a dávame na plech alebo pekáčik .. podľa toho aké množstvo pripravujeme. Keď to tam všetko máme ... posolíme, okoreníme.... pridáme vegetu, petržlenovú vňať, "pocákameˇ" olejom ... a podlejeme troškou vody - asi 1,5 dcl. Zakryjeme alobalom a šup s tým do rúry piecť na približne 1 hod, pri 180-200 stupňoch |
 |
- pripravíme dresing zamiešaním všetkých ingrediencií s roztlačeným cesnakom |
 |
- po hodine pečenia skúsime, či už sú zemiačiky upečené, odstránime alobal a dopečieme |
 |
- a papáme :) |