Francúzske zemiaky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
15 ks v šupke uvarených zemiakov, 3-4 klobásky, 5 vajec uvarených na tvrdo, 5 vajec , trochu mlieka, masť, soľ , korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez sitko ako na šalát. Polovicu dáme na vymastený pekáč, na ne poukladáme klobásku pokrájanú na malé kusky, na to uvarené vajíčka (ako zemiaky cez sitko )a zas zemiaky. Vajíčka rozšľaháme spolu s mliekom, soľou a korením. Polejeme ňou zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry. Zapekáme asi 1/2 hodinku pri 200stupňoch
 |
Ošúpeme zemiaky a nakrájame klobásku |
 |
Poukladáme zemiaky na pekáč, posypeme klobáskou |
 |
Pridáme vajíčka |
 |
a zas zemiaky |
 |
polejeme rozšľahanými vajíčkami s mliekom, soľou a korením |
 |
DOBRÚ CHUŤ!!! |