Francúzske zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

15 ks v šupke uvarených zemiakov, 3-4 klobásky, 5 vajec uvarených na tvrdo, 5 vajec , trochu mlieka, masť, soľ , korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez sitko ako na šalát. Polovicu dáme na vymastený pekáč, na ne poukladáme klobásku pokrájanú na malé kusky, na to uvarené vajíčka (ako zemiaky cez sitko )a zas zemiaky. Vajíčka rozšľaháme spolu s mliekom, soľou a korením. Polejeme ňou zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry. Zapekáme asi 1/2 hodinku pri 200stupňoch

Ošúpeme zemiaky a nakrájame klobásku
Poukladáme zemiaky na pekáč, posypeme klobáskou
Pridáme vajíčka
a zas zemiaky
polejeme rozšľahanými vajíčkami s mliekom, soľou a korením
DOBRÚ CHUŤ!!!