Hriešna torta /medovo-karamelová/



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 200g poloh.múka, 80g práš.cukru, 30g Hera, 1 vajce, 2 PL med, 125 ml vlažnej bielej kávy ( kavov.zmes Caro zaliate horúcim mliekom), 50g ovsenné vločky, 1 ML citrónová šťava, 1 ML sóda bicarbóna Plnka karamelová: 150g kryš.cukor, 1/2 l mlieka, 3,5 PL polohr.múka, 1 kakaový puding, 1/2 masla Plnka v korpuse: 3 PL lieskovoorieškový krém (Nutela, alebo hocijaký iný), za hrsť sekané orechy Ďalšie prísady : šľahačka, 1/2 stužovača šľahačky, mandľové lupienky, strúhaná čokoláda, múka a maslo na vymastenie tortovej formy

POSTUP PŘÍPRAVY

- milé žienky ak Vás chytia zvláštne chute a vy neviete či by ste si dali skor niečo čokoládové, kakaové či karamelové ... a zároveň, aby ste nemali výčitky svedomia z kalorickej bomby, tak táto skvelá tortička obsahuje aj niečo dobré pre zdravie, pretože vieme, že orechy a med sú veľmi zdravé a ovsenné vločky pomáhajú tráveniu ... tak šup .. mrk na postup :)

- najskor si pripravíme krém, aby nám pekne vychladol, kým upečieme korpus. Dáme skaramelizovať cukor, ktorý potom zalejeme 250 ml mlieka a miešame, miešame do, kým sa nám karamel v mlieku nerozpustí - asi tak ako je na obrázku
- keď už máme peknú sirupovú konzistenciu, pridáme do karamelu vymiešanú múku s pudingovým práškom v ďalšom 250 ml mieka a zamiešame. Uvaríme hustý puding, ktorý je ozaj dosť hustý. Necháme vychladnúť.
- vychladnutý puding zmiešame najlepšie v mixéri s maslom ... a krém je hotový
-ideme na korpus : vymiešame poriadne celé vajíčko s cukrom a medom do penista, potom pridáme ostatné ingredienci, dobre vymiešame
- vlejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy na tortu a dáme piecť do rúry pri teplote 180 stupňov na približne 11 min
- necháme vychladiť
- po vychladení korpus rozrežeme na polovicu
- na spodnú časť natrieme nutelu a posypeme orechami, priklopíme vrchnou časťou ( kto nemá rád veľmi sladké tento krok s nutelou možete kľudne vynechať aj bez toho je to bomba pochúťka)
- na vrch torty aj boky natrieme karamelovo-kakaový krém a strčíme na chvíľku do chladničky
- kým sa nám to chladí - vyšľaháme šľahačku so stužovačom
- šľahačkou potrieme celú tortu
- a posypeme mandľovými lupienkami a strúhanou čokoládou. Hotovo. Dáme riadne zachladiť do chladničky
- medzitým si uvarte čaj pu-erh ( vraj spaľovač kalórií) .... lebo keď tú tortu ochutnáte ... budete ho potrebovať :) :)
- a prajem príjemné mlsanie :)