
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g hrudkovitého tvarohu, vanilkový cukor, zavárané čučoriedky /alebo jahody, maliny, černice – podľa chuti/, celozrnné pečivo
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborná, ľahká večera, či olovrant.
![]() |
Tvaroh preložíme do misky, premiešame, pridáme polku vanilkového cukru /ak použijete čerstvé ovocie, budete potrebovať asi celý vanilkový cukor; alebo cukrom, či medom si dochutíte podľa potreby/ a premiešame s tvarohom. |
![]() |
Pridáme asi 4 lyžice čučoriedok, bez šťavy (nemusíte ich nechať odkvapkávať, stačí lyžicu oprieť o vnútro pohára, aby šťava stiekla) |
![]() |
ovocie neroztláčame, len opatrne premiešame. |
![]() |
Nátierku navrstvíme na kúsky celozrnného pečiva (môže byť aj opečené v sendvičovači), pridajte si ešte ovocie a môžete si to ešte posypať najemno nastrúhanou citrónovou kôrou. Vynikajúco chutí aj s bielym pečivom. *Dobrú chuť* |