Šunkové tortellini v horčicovej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balenie šunkových tortellini * 2-3 veľké rajčiny * 1 veľká šalátová uhorka * soľ resp. bylinková soľ * olivový olej * šunka * čínska kapusta * 2-3 PL horčice - alebo koľko máte radi * 1 KL bazalkového pesta *
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalší recept pre milovníkov cestovín. Jedná sa o výborný šalát, ktorý fantasticky chutí čerstvý a teplý, ale aj vychladený a plnený v pita chlebíkoch - viď nasledujúci receptuš.
 |
1. Na prípravu použite šunkové tortellini - sušené cestoviny plnené šunkou. |
 |
2. Tortellini nahádžte do vriacej osolenej vody a varte približne 10-12 minút. |
 |
3. Na olivovom oleji osmahnite šunku, |
 |
4. šunku nechajte "škvariť" do chrumkava, zatiaľ nakrájajte na kocky rajčiny a uhorku, |
 |
5. pridajte k šunke, osoľte, okoreňte a duste približne 3-4 minútky - naozaj iba chvíľku, aby ostala zelenina sparená a pustila trocha šťavy. |
 |
6. Do misy dajte scedené tortellini, |
 |
7. nakrájanú čínsku kapustu, |
 |
8. šunkovo-zeleninovú udusenú zmes, |
 |
9. pridajte horčicu - so šunkou chutí výborne! Pridajte podľa svojej chuti, dala som aspoň 3PL a na chuť som pridala malú lyžičku dijonskej horčice. |
 |
10. .... a ak máte, pridajte lyžičku bazalkového pesta - my si nevieme cestoviny bez bazalky v olivovom oleji ani predstaviť, dodajú cestovinám typickú taliansku chuť. |
 |
11. Šalát môžete podávať aj vychladený v pita chlebíkoch ozdobených petržlenovou vňaťou. Brú chuť! |