Čína na panvici



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 bal.špagiet, 2 kuracie prsíčka, 1 bal. čínskej zeleninovej zmesi, 5 vajec, olej, Koreniny: soľ, čínske korenie, vegeta, 1 sušená čili paprička, kari korenie, klasik sójová omáčka, sladká sójová omáčka, 1 ML solamyl - množstvá korenín uvedené v postupe

POSTUP PŘÍPRAVY

- túto špageto-čínu si určite zamilujete .....

- takže, najskor si nakrájeme kuracie prsíčka na kúsočky a vložíme ich na 1/2 hod. do marinády (/ kým si pripravíme ostatné veci, masko už bude pekne ochutené) Marináda: 1 PL olej, 1/2 ML čínskej koreninovej zmesy, trošku soli, 1/2 ML vegety, 1/2 ML kari korenia, 1 ML klasik sójovej omáčky, 1 maličká čili paprička - rozmrviť, ak nemáme možeme dať 1 ML čili omáčky.... ak nemáme radi nemusí byť... ale s čili to dosiahne tú správnu mierne pikantnú chuť
- medzitým ako sa nám masko marinuje, uvaríme si špagety vo vode, do ktorej sme dali 1 PL oleja, aby sa nám potom nelepili. Po uvarení ich prepáchneme studenou vodou a necháme odtiecť
- na panvici na troške oleja si upečieme omeletu z 5 vajec
- ktorú si nakrájame po miernom vychladení na takéto pásiky
- mrazenú čínsku zeleninovú zmes / hocijaký druh - ja som kúpila takúto/ prepláchneme pod studenou vodou
- keď máme všetko pripravené, masko už máme pekne nasiaknuté koreninami, vytiahneme najvačšiu panvicu čo máme - ideál je wok panvica ... ale kľudne može byť aj hocijaká iná s teflónovým povrchom. Do panvice dáme zohriať 1 PL oleja
- do horúceho oleja šupneme masko a opekáme na stredne silnom plameni , premiešavame, aby sa nám opieklo zo všetkých strán
- keď už bude takmer hotové, pridáme čínsku zeleninovú zmes a premiešavame, až kým to nebude hotové (zeleninka by mala byť trošku chrumkavejšia ) Potom do toho šupneme už vopred nakrájanú omeletu a dobre premiešame
- stíšime plameň, pridáme asi 3/4 dcl vody a 1 ML solamylu, zamiešame. Potom tam dáme scedené špagety a poriadne premiešame. Na záver dochutíme ešte 2 PL sladkej sójovej omáčky, 1 ML kari korenia a vegetou. Odstavíme z plameňa. Hotovo ....
a papáme :)