Fantastické pudingové prekvapenie

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 vajicka, 120g pr.cukru, 120g polohrubej muky, 1 rovna CL sody bicarbony, 1/2 dl oleja, 1/4 dl vody, 2CL kakaa, pol litra mlieka, mandlovy puding, 3PL kr.cukru, 250ml kyslej smotany, 1PL praskoveho cukru, granko
dl- deci, PL- polievkova lyzica, CL- cajova lyzicka :-)
POSTUP PŘÍPRAVY
Viem, ze je tu viacero podobnych receptov, ale takyto presne som nenasla, tak mozno sa niekomu zapaci prave tato moja verzia....ja som asi pred rokom robila pudingovy kolac- ktory sa na MMB stale tesi najvacsej popularite, tam siel na cesto horuci puding, a smotana na este horuce cesto..a nam tento kolacik az tak strasne nechutil. A potom mi kamaratka spominala, ze ona takyto kolac robi podobne, ale s mierne inym postupom- a tato verzia nam chuti velmi- tak vam tento recept ponukam...dufam ze aj vam potom bude chutit :-) Podla mna je uplne Uzasny...
 |
takze ako bod jeden- uvarime si mandlovy puding podla navodu na obale- v pollitri mlieka s 3PL krystaloveho cukru. Samozrejme, mozte dat puding aky mate radi |
 |
uvareny si nechame za obcasneho pomiesania uplne vychladnut |
 |
medzitym si vyslahame zltka s cukrom, ked sa trocha napenia, pridame olej, a po chvili aj vodu a vyslahame |
 |
vyslahame bielka |
 |
do zltok pridame muku so sodou, bielka a jemne premiesame |
 |
Polovicku cesta vlejeme do tortovej formy, vymastenej tukom a vysypanej mukou |
 |
do zvysneho cesta si dame kakao a zamiesame |
 |
Nalejeme pomalicky pravidelne na svetle cesto |
 |
a nakoniec davame lyzickou puding- kladieme kopky. Tip od Janicek: v tejto fazi pridat zavarane jahodky ..skusala som aj ja, a uz robim len s jahodami, je to este osviezujucejsie |
 |
dame upiect na asi 35-40minut na 180 st. a nechame vychladnut |
 |
zmiesame si kyslu smotanu s praskovym cukrom a nalejeme na vychladnute cesto |
 |
posypeme grankom, alebo struhanou cokoladou a dame na chvilu do chladnicky, aby smotana stuhla |
 |
stuhnute servirujeme....na fotke je aj Julkova labka...nechtiac :-) |