*♥*Pstruh na masle*♥*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pstruhy, soľ, drvená rasca, mčk, citrón, maslo, olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
 |
Pstruhy umyjeme, niekoho poproste, nech odreže tým chúďatkám hlavy, chvostíky a iné veci, ktoré tam nechceme mať ako sú napr. plutvy a šupiny |
 |
Pripravené očistené pstruhy treba ešte prekrojiť pozdĺž chrbtice, takže treba dať znova príležitosť na sebarealizáciu mužskému členovi rodiny. |
 |
Na jednotlivé pláty pstruha vytlačíme citrónovú šťavu, osolíme ich, okoreníme, posypeme drvenou rascou a to po obidvoch stranách. Odložíme prikryté niekam do chladu. |
 |
Na panvici rozohrejeme asi 2 PL masla a 1 PL olivového oleja a vložíme doň pstruhy. Krátko opekáme po obidvoch stranách (asi 3 min po každej strane) v odkrytej panvici a hotovo. |
 |
asi tak |
 |
Pre väčší počet ľudí pstruhov pripravujeme v rúre na rozpálenom plechu a môžeme (ale nemusíme) ich ponechať vcelku. Príprava je úplne rovnaká, ako je uvedené vyššie. Čas pečenia v rúre je pár minút dlhší. V závere prípravy na dve, tri minúty zapneme grilovanie, majú chrumkavejší povrch. |