...nektarinkove...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

nektarinky * listkove cesto (najlepsie su hrubsie platky, ktore netreba valkat) * skoricovy cukor * (javorovy sirup)

POSTUP PŘÍPRAVY

Opat jeden lahucky a rychly variant kolacikov z listkoveho cesta...Nizsie v komentaroch sme diskutovali o listkovom ceste, je pravda, ze nie z kazdeho budu kolaciky takto vysoke..ked som prave nemala toto specialne cesto z hrubsich platkov, spravila som kolaciky tak, ze som cesto prelozila cez nektarinky a spravila "satocky", vrch kolacikov som narezala aby stava z ovocia nevytekala po bokoch. Ak vyskusate, potesime sa vasim komentarom! :)

1. nektarinky umyjeme, rozkrojime, vyberieme kostku a pokrajame na mesiaciky..
2. listkove cesto nevalkame..rozkrojime na stvorce alebo obdlznicky a poukladame na peciaci papier..
3. na kazdy stvorcek cesta poukladame niekolko nektarinkovych mesiacikov...ruru si vyhrejeme na 200-220 stupnov a dame piect na asi 10 minut..
4. ked listkove cesto trosku narastie, vyberieme plech z rury a nektarinky pokvapkame javorovym sirupom..tento krok mozete samozrejme vynechat..
5. pokvapkane kolaciky vratime naspat do rury a pecieme kym nechytia peknu zlatistu farbu...
6. a tu ich uz mame hotove.. trosku sirupu vytieklo, ale to vobec nevadi, sirup na peciacom papieri po chvilke krasne skaramelizoval :) .. hotove mozeme poprasit skoricovym cukrom...pockame kym kolaciky vychladnu alebo ak sa nevieme dockat, tak dame pozor, aby nas nepopalila stava, ktoru pustili nektarinky...:) *dobru chut*