Podbité zemiaky-výborné a hlavne sýte



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky(ja som mala asi 1 kg),červená paprika,cibuľa,1a 1/2 l mlieka,kyslá smotana,polohrubá múka,žltok(nemusí byť),magi,soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som vložila medzi polievky,lebo u nás to robíme akože ako hustú polievku,ale je to skôr možno prívarok,ale myslím si že to už je jedno každá si tu na MMB nájde,čo hľadá.
Takže ideme na postup

Očistené zemiaky si nakrájame na kocky-ja som mala okolo 1 kg,ale každá si určí množstvo podľa toho koľko potrebuje.Varila som do 5 l hrnca
Na masle si popražíme 1 stredne veľkú cibuľu
Pridáme mletej červenej papriky-nie veľa len tak pre trošku farby aj chuti
A pridáme zemiaky nech sa trocha podusia
K zemiakom pridáme tak 3 bobkové listy a ešte trocha podusíme
Podlejeme vodou ale len tak trošku nad úroveň zemiakov
osolíme a necháme variť,kým nie sú zemiaky mäkké,čo je skoro.Ja som mala nové zemiaky tak boli veľmi rýchlo uvarené
Keď sú zemiaky mäkké pripravíme si zátrepku(na východe podbijku,preto podbité zemiaky) Ja som dala 1a1/2 litra mlieka doňho 1 kyslú smotanu
1 žltok,ale ten nemusí byť,je to dobré aj bez neho
Rozhabarkujeme
Pridáme 2 hrste múky,ale pozor tiež podľa množstva,ale mne toľko bolo treba a znova rozhabarkujeme
A prilejeme k uvareným zemiakom
A za stáleho miešania varíme až do zovretia
Počas miešania ešte dochutíme Magi a dosolíme keď ešte treba(podľa chuti)
Keď už zemiaky zovrú ešte trocha nechať prevrieť,ale stále miešať a potom odstaviť.Zátrepku nevariť veľmi dlho,mohla by sa zraziť.
Ja k tomu robím karbonátky,lebo to je veľmi dobrá kombinácia,ale môže byť aj volské oko.Ináč sú dobré aj samotné
A tu sa už vyprážajú
A už sú hotové.Prípravu karbonátok som už nefotila,možno na budúce.Už som nestíhala. Oplatí sa vyskúšať,Je to urobené veľmi rýchlo,keď nepočítam fašírky a je to chutné.Prajem dobrú chuť.