Podbité zemiaky-výborné a hlavne sýte

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky(ja som mala asi 1 kg),červená paprika,cibuľa,1a 1/2 l mlieka,kyslá smotana,polohrubá múka,žltok(nemusí byť),magi,soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept som vložila medzi polievky,lebo u nás to robíme akože ako hustú polievku,ale je to skôr možno prívarok,ale myslím si že to už je jedno každá si tu na MMB nájde,čo hľadá.
Takže ideme na postup
 |
Očistené zemiaky si nakrájame na kocky-ja som mala okolo 1 kg,ale každá si určí množstvo podľa toho koľko potrebuje.Varila som do 5 l hrnca |
 |
Na masle si popražíme 1 stredne veľkú cibuľu |
 |
Pridáme mletej červenej papriky-nie veľa len tak pre trošku farby aj chuti |
 |
A pridáme zemiaky nech sa trocha podusia |
 |
K zemiakom pridáme tak 3 bobkové listy a ešte trocha podusíme |
 |
Podlejeme vodou ale len tak trošku nad úroveň zemiakov |
 |
osolíme a necháme variť,kým nie sú zemiaky mäkké,čo je skoro.Ja som mala nové zemiaky tak boli veľmi rýchlo uvarené |
 |
Keď sú zemiaky mäkké pripravíme si zátrepku(na východe podbijku,preto podbité zemiaky)
Ja som dala 1a1/2 litra mlieka doňho 1 kyslú smotanu |
 |
1 žltok,ale ten nemusí byť,je to dobré aj bez neho |
 |
Rozhabarkujeme |
 |
Pridáme 2 hrste múky,ale pozor tiež podľa množstva,ale mne toľko bolo treba a znova rozhabarkujeme |
 |
A prilejeme k uvareným zemiakom |
 |
A za stáleho miešania varíme až do zovretia |
 |
Počas miešania ešte dochutíme Magi a dosolíme keď ešte treba(podľa chuti) |
 |
Keď už zemiaky zovrú ešte trocha nechať prevrieť,ale stále miešať a potom odstaviť.Zátrepku nevariť veľmi dlho,mohla by sa zraziť. |
 |
Ja k tomu robím karbonátky,lebo to je veľmi dobrá kombinácia,ale môže byť aj volské oko.Ináč sú dobré aj samotné |
 |
A tu sa už vyprážajú |
 |
A už sú hotové.Prípravu karbonátok som už nefotila,možno na budúce.Už som nestíhala.
Oplatí sa vyskúšať,Je to urobené veľmi rýchlo,keď nepočítam fašírky a je to chutné.Prajem dobrú chuť. |