Podbité zemiaky-výborné a hlavne sýte
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky(ja som mala asi 1 kg),červená paprika,cibuľa,1a 1/2 l mlieka,kyslá smotana,polohrubá múka,žltok(nemusí byť),magi,soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept som vložila medzi polievky,lebo u nás to robíme akože ako hustú polievku,ale je to skôr možno prívarok,ale myslím si že to už je jedno každá si tu na MMB nájde,čo hľadá.
Takže ideme na postup
|
Očistené zemiaky si nakrájame na kocky-ja som mala okolo 1 kg,ale každá si určí množstvo podľa toho koľko potrebuje.Varila som do 5 l hrnca |
|
Na masle si popražíme 1 stredne veľkú cibuľu |
|
Pridáme mletej červenej papriky-nie veľa len tak pre trošku farby aj chuti |
|
A pridáme zemiaky nech sa trocha podusia |
|
K zemiakom pridáme tak 3 bobkové listy a ešte trocha podusíme |
|
Podlejeme vodou ale len tak trošku nad úroveň zemiakov |
|
osolíme a necháme variť,kým nie sú zemiaky mäkké,čo je skoro.Ja som mala nové zemiaky tak boli veľmi rýchlo uvarené |
|
Keď sú zemiaky mäkké pripravíme si zátrepku(na východe podbijku,preto podbité zemiaky)
Ja som dala 1a1/2 litra mlieka doňho 1 kyslú smotanu |
|
1 žltok,ale ten nemusí byť,je to dobré aj bez neho |
|
Rozhabarkujeme |
|
Pridáme 2 hrste múky,ale pozor tiež podľa množstva,ale mne toľko bolo treba a znova rozhabarkujeme |
|
A prilejeme k uvareným zemiakom |
|
A za stáleho miešania varíme až do zovretia |
|
Počas miešania ešte dochutíme Magi a dosolíme keď ešte treba(podľa chuti) |
|
Keď už zemiaky zovrú ešte trocha nechať prevrieť,ale stále miešať a potom odstaviť.Zátrepku nevariť veľmi dlho,mohla by sa zraziť. |
|
Ja k tomu robím karbonátky,lebo to je veľmi dobrá kombinácia,ale môže byť aj volské oko.Ináč sú dobré aj samotné |
|
A tu sa už vyprážajú |
|
A už sú hotové.Prípravu karbonátok som už nefotila,možno na budúce.Už som nestíhala.
Oplatí sa vyskúšať,Je to urobené veľmi rýchlo,keď nepočítam fašírky a je to chutné.Prajem dobrú chuť. |