Lasagne s masom - geniálne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

16 ks lasag.plátov, 500 g ml.masa /najlepšie hov+brav/, trošku oleja, 2 veľké mrkvy, 4 strúčiky cesnaku, 1 stredný rajč.pretlak /caa 115g/, 1,5 dcl kečup, soľ, vegeta, pizza korenie, oregano, štipka ml.korenia, caa 30- 35 dkg aidam Bešamel: 1 l mlieka, 1 PL maslo, 3 PL hl.múka, 1 pochúťková smotana, soľ, vegeta, biele korenie, štipka ml.mušk.oriešku - maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie pekáčika

POSTUP PŘÍPRAVY

- tak tieto lasagne milujú moje deti

Pripravíme masko: - na troške oleja podusíme maso, potom pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu, podlejeme troškou vody a dodusíme. Pred koncom pridáme pretlačený cesnak, soľ, vegetu, oregano a pizza korenie, nakoniec pridáme rajč.pretlak a kečup. Hotovo. Ja dochucujem všetko až na konci, pretože chute korenín sú potom výraznejšie a netreba ich dávať vo veľkom množstve.
Bešamel: - opražiť 1 PL múky na masle, zaliať miekom polovicou mlieka a do zvyšného primiešať smotanu a ost.múku, a primiešať do omáčky, nakoniec koreniny, necháme zovrieť /múku pridávam všade zarovno polievkovej lyžice/
- do pekáčika vrstvíme - prvá vrstva bešamel, 4 pláty neovarených lasagní, bešamel, maso, trochu strúhaného syra, 4 pláty lasagní, bešamel, maso, syr .. atď. Vzniknú nám 4 poschodia, nakoniec navrch nastrúhame všetok zostávajúci syr
- asi takto by to malo vyzerať.... /ak by sa Vám zdalo, že tekutiny je málo, nevadí - podlejte trošku vodou, cestoviny toho vypijú dosť, netreba sa báť/ Rúru si predhrejeme na 175 stupňov, pekáčik zakryjeme alobalom a dáme piecť na asi 40-50 min.
- chvíľu pred dopečením dáme alobal dolu a necháme dopiecť ....
- a papáme :)