
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Výpečky - Bravčové vhodné na pečenie (krkovica, bôčik, pliecko), 2 ks cibule, 5 strúčikov cesnaku, trocha oleja, soľ, rasca, mčk
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäso vhodné na pečenie pokrájame na menšie kúsky, cibuľu pokrájame na hrubšie plátky. Do pekáča dáme olej a pokladieme doň kúsky mäsa, ktoré sme osolili a okorenili mčk. Posypeme rascou, pridáme asi 1 dl vody a zakryté dáme piecť do rúry (220°C). Počas pečenia mäso obraciame, prilievame vývar alebo vodu. Asi v polovici pečenia pridáme k mäsu cibuľu. Stále pečieme zakryté, ale kontrolujeme, aby sa to nevysušilo. Keď sú kúsky mäkké, pridáme do šťavy rozpučený al. prelisovaný cesnak, pekáč odkryjeme, podlejeme, aby sme mali potrebné množstvo šťavy a oblievame a pečieme výpečky do hnedkasta.
Kapusta - http://nasavareska.blogspot.com/2008/10/dusen-kapusta-obben-motlie-jedlo.html
Knedľa - http://nasavareska.blogspot.com/2008/10/kneda-paren.html
- http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13971
- http://nasavareska.blogspot.com/2009/02/jogurtova-knedla.html
![]() |
už skoro hotové, ešte podliať, aj cibuľa by mala byť miestami trocha oškvŕknutá |
![]() |
kapusta čaká |
![]() |
manželova porcia č.1 a hore jeho dupľa :-) |