Trojfarebné trasené rezy OLÉ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

povodne to ma byt trojfarebný koláč, ja som dala ale do plnky a vrchnej vrstvy rovnake mnozstvo kakaa a tym padom to splyva, vrchna vrstva ma byt svetlejsia, robila som to 1x, nabuduce budem vediet :-) ČAS PRIPRAVY -25 minut, stupen obtiaznosti - fakt jednoduche :-) **** potrebné ingrediencie -> v postupe mpri fotografiach **** ESTE POTREBUJEME: plech na pečenie 30 x 40 cm uzatvarateľná nádoba s objemom asi 3 l **** je to opäť receptík s mojej obľúbenej knihy - Pečieme s láskou - 52 BLESKOVYCH TRASENYCH RECEPTOV (Dr. OETKAR) ****

POSTUP PŘÍPRAVY

a ideme na to:

pripravíme si suroviny NA CESTO: 3 vajíčka, 120 g cukru, 1 vanilkový cukor, 150 g polohrubej múky, 3 zarovnané kávové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 1 vrchovatá polievkova lyžica kakaa
Vyšľaháma vejíčka s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni
vyšľaháme do hustej peny
zľahka RUČNE vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, vypracujeme hladké cesto
cesto vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou, vložíme do rúry a pečieme. elektrická rura - 190 C (predhriata) teplovzdušná rúra - 170 C (nepredhriata) plynová rúra - stupeň 2-3 (nepredhriata) pečieme cca 12 minút
dalej si pripravime suroviny NA NAPLN: 2 mandarínkové kompoty, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Créme Olé pudingu bez varenia s čoko príchuťou (Dr. Oetkar), 1 balíček SMETA - fixu (dr. Oetkar)
tu som zabudla odfotiť :-) - takze do uzatvarateľnej nádoby dáme mandarínkové kompóty AJ SO ŠŤAVOU, prilejeme šľahačku, pridáme puding bez varenia a smeta - fix. Nádobu uzatvoríme PEVNE a niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15 - 30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte premiešame metličkou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby. VZNIKNUTY KREM natrieme na VYCHLADNUTY korpus a rovnomerne roztrieme...
NA OZDOBENIE: 1 balíček Šľahačky v prášku (už spomínanej značky), 150 ml mlieka, 1 PL (NIE VRCHOVATU) kakaa, 1 balíček polevy DECOR svetlej Dr. Oetkar (ja som ju nekupila, dala som Decor tie malicke cokoladove ozdôbky)
šľahačku pripravíme s mliekom podla postupu na obale (teda do studenehé mlieka vysypeme praškovu slahacku a rucným mixérum slahame cca 3 minuty, kym nezvnikne husty krem). Zašľaháme do nej preosiate kakao
natrieme ako ďalšiu vrstvu na koláč, mala by to byt najsvetlejsia vrstva, snad sa mi to nabuduce podari aj farebne
original podla receptu z knihy sa ma dat na vrch poleva, ktoru treba pripravit podla navodu na obale. Ja som ju nemala, tak som pouzila inu dekoraciu. Kolačik dame na 1 hodinu do chladničky
no a hotový koláčik, priprava jednoduchá, chuť osviežujúca, len opakovane - škoda, ze som to prehnala s kakaom pri poslednej vrstve..:-( bolo by to pekne aj pre oko