LINECKE KOLACIKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 300 g hladkej múky • 100 g práškového cukru • 2 ČL vanilínového cukru • 200 g rastlinného tuku • 2 žĺtky • 200 g marhuľového džemu • práškový cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme na malé kúsky pokrájaný studený tuk, žĺtky a rýchlo spracujeme na hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na dve hodiny odpočinúť.
2. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrojíme polovicu plných koliesok s priemerom asi 4 cm a polovicu koliesok s vykrojeným stredom uložíme na suchý plech a pečieme 12 minút pri teplote 180 °C.
3. Vychladnuté kolieska spojíme s džemom a posypeme práškovým cukrom. Na vykrojenie stredu môžeme použiť malé vykrajovačky. Ak vykrojíme stred hviezdičkou, kolieska spojíme marhuľovým džemom, ak srdiečkom, tak ríbezľovým džemom.