BANANOVY KOLACIK

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• Cesto: • 50 g masla • 150 g práškového cukru • 4 vajcia • 20 g tmavej strúhanej čokolády • 2 PL mlieka • 1 – 2 PL kakaa • 80 g preosiatej strúhanky • 130 g polohrubej múky • ½ balíčka kypriaceho prášku • marhuľový džem na potretie Na plnku: • 400 ml mlieka • 70 g hladkej múky • 100 g masla • 100 g prᚬkového cukru • po 30 g nastrúhanej tmavej a bielej čokolády • 3 banány + 1 na ozdobenie • 3 plátky želatíny Na ozdobenie: • 500 ml smotany na šľahanie • 2 balíčky stužovača šľahačky • strúhanú čokoládu

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Vajcia rozklepneme a bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180/160 °C pečieme zhruba 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
2. Do mlieka zamiešame múku, uvaríme hus¬tú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme.
3. Banány ošúpeme, pokrájame na kocky a vmiešame do maslo¬vého krému. Nakoniec pridáme po¬strú¬hanú čokoládu a želatínu, vo¬pred pripravenú podľa návodu na obale.
4. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú podložku a odstránime papier. Na cesto natrieme najprv marhuľový džem, potom rovnomerne rozotrieme plnku.
5. Dobre vychladenú smotanu zmie¬šame so stužovačom a vyšľa¬há¬me dotuha. Šľahačku rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín do chladu. Potom koláč po¬krájame na kocky a posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme ko¬lieskami banánov a lístkami mäty.