Andalúzsky šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cestoviny fussili al. vretienka, hrebienky, špirálky * ľadový šalát * šalátová uhorka * 2-3 rajčiny * červená paprika * olivový olej * bylinková soľ * DRESSING: nízkotučná kyslá smotana * bazalkové pesto * bylinková soľ * olivový olej *
POSTUP PŘÍPRAVY
Móooc jednoduchá papa - a chutí aj mužom!
 |
1. Ľadový šalát bianco alebo rosso poumývajte pod studenou tečúcou vodou, dajte stiecť na čistú utierku a natrhajte do misy (nekrájajte!) |
 |
2. Pridajte nakrájanú šalátovú uhorku aj so šupkou, |
 |
3. nakrájané paradajky, |
 |
4. červenú papriku, |
 |
5. a zalejte výborným olivovým olejom - nešetrite ním. |
 |
6. Šalát osoľte bylinkovou soľou. |
 |
7. Pridajte uvarené fusilli, |
 |
8. a vyčarujte rýchlo dressing: v nízkotučnej kyslej smotane (väčšie balenie) rozmiešajte olivový olej, bylinkovú soľ, lyžicu bazalkovej pasty a dobre vymiešajte. |
 |
9. Dressing vlejte do misy s cestovinami, nastrúhajte na vrch tvrdý syr, postrašte čerstvou petržlenovou vňaťou, poriadne premiešajte a nechajte odstáť. |
 |
10. Dobrú chuť! Vynikajúco chutí dobre vychladený. |