Syrovo-bylinkovy monkey bread



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 pohara mlieka,1 vajce,1PL rozpusteneho masla,1/3 čl soli,2 1/4 pohara hl.muky,1čl cukru,1/4 drozdia, petrzlenova vnat,pažitka,vnat jarnej cibulky,mleta rasca,struhany syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo všetkych surovin si vymiesime cesto,(okrem syra),alebo na to zneužijeme pekarničku. cesto nechame 1/2 hodinku podkysnut,potom ho rozdelime na časti a ušulame z neho šulky ktore krajame ako na dukatove buchtičky.dame si rozpustit kusok masla a kusky cesta v nom namočime a šup do nastruhaneho syra.poukladame alebo nahadzeme do vymastenej formy a nechame ešte 1/2 hodinku podkysnut.Pečieme asi 1/2 hodinu na 180 st.Ja som to robila do srnčieho chrbta z polovičnej davky...

Hodí sa to vyborne ku polievkam,alebo ako pohostenie ...

..nakysnute ...
..takto pekne sa to oddeluje,a je to pokryte syrom zo všetkych stran....