Pudingovo-vianočková bábovka (žemľovka)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
vianočka, 500ml sladkej smotany, 250ml mlieka, 180g cukru, 4 žĺtka, 3 vajcia, 1 vanilka, 75g hrozienok
POSTUP PŘÍPRAVY
Rýchlovka...
 |
v pôvodnom recepte je táto žemľovka z croissantov....mne stačili aj vianočky... |
 |
natrháme na kusy do misy, nepoužila som vianočky obe celé, z druhej mi ostala približne jedna tretina |
 |
do kastóla dáme zohrievať mlieko a smotanu |
 |
zapneme si trúru na 160°C (ja mám teplovzdušku) |
 |
do mliekosmotany si dáme vanilkový cukor, kto chce, dá si 1 vanilkový lusk, mne musel stačiť ten cukor:o)poprípade vanilkovú arómu... |
 |
vajíčka so žĺtkami zmiešame s cukrom a potom k nim pridáme tochu teplého mlieka z kastrólika |
 |
vyšľaháme |
 |
mlieko nenecháme zovrieť, len ho riadne zohrejeme a potom pridáme vymiešané vajíčka |
 |
ja som hrozienka nemala, ale vianočky ich vo vnútri mali, takže by ani nebolo treba...pridala som aj niekoľko pokrájaných sušených kúskov ananásu |
 |
vzniknutý puding zo smotany, mlieka, cukru a vajec prelejeme do misy s vianočkami |
 |
zamiešame |
 |
vymastíme formu na bábovku, alebo akúkoľvek inú |
 |
a dáme do nej hmotu |
 |
pečieme asi 30 minút |
 |
po 30 minútach tam šikmo zapichneme nôž |
 |
a keď je čistý a neolepený, tak je hotová |
 |
takto nemá vyzerať:o)ešte chvíľu dopiecť, alebo to urobte ako ja, vypnite rúru a nechajte tak a za pár minút už bude |
 |
po miernom vychladnutí vyklopte na tanier |
 |
môžte podávať teplé, či studené...čisté, či s pudingom... |
 |
mne sa puding už variť nechcelo, tak som vymiešala biely jogurt s cukrom a ozdobila ovocím,
Dobrú chuť!!! Mňam! |