Jednoduchá ale najlepšia PIŠKÓTA.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 vajec, 8 PL lyžíc kryštálového cukru, 8 PL polohrubej múky, pol sáčku prášku do pečiva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduchá príprava. Môže sa to robiť aj z menej alebo viacej vajec, tak, že koľko vajec toľko lyžíc múky a aj cukru. V zime dávame do piškóty mrazené alebo kompótové ovocie, teraz som mala čerstvé čerešne a pár jahôd.

Pripravte si všetky suroviny, vajíčka rozdeľte na žĺtka a bielka. Ovocie pocukrujte najlepšie vanilkovým cukrom. Medzitím si môžte predhriať rúru.
Bielka vyšľahajte na penu a postupne po trocha pridávajte do peny cukor a silnými krúživými pohybmi v smere hodinových ručičiek vpracujte do peny cukor, potom žĺtka a nakoniec múku do ktorej si pred tým vmiešajte prášok do pečiva.
Rozmiešané cesto nalejte na pomúčený plech a poukladajte na cesto ovocie.
A šup s ním do trúby. Keď je upečený, čo bude max. za 20min. nezabudnite koláč posypať práškovým cukrom.