Jednoduché, ale výborné LEČO.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Trocha oleja na panvicu, jednu veľkú cibuľu alebo viac malých, jednu paradajku, kocku cukru, 3-4 kolieska klobásky, 3-4 papriky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Je to obyčajné lečo, ale sú v ňom nejaké tie finty ktoré mu nakoniec dajú báječnú chuť. Základ je veľa cibulky, málo paradajok a tá kocka cukru urobí svoje. Odkukala som postup od manželovej starkej, ktorá je vynikajúca kuchárka. Maminky pozrite si postup. Naše deti lečo milujú a keď si na to hodia ešte jeden Kiri syreček no kým papajú sú to tie najlepšie deti sveta.
 |
Dobre veľa cibuľky restujte do sklovita. |
 |
Medzitým si paradajku nakrájajte na kocky a klobásku to len na chuť pár tenkých koliesok. Papriku na prúžky. |
 |
Na cibuľku hoďte paradajku s kockou cukru a klobásku, trocha to pražte. |
 |
Pridajte aj papriku a poriadne premiešajte. |
 |
Položte na panvicu vrchnák a duste lečo na nižšej teplote, nezabudnite ho občas premiešať. |
 |
Zhruba po 20-tich minútach už zelenina zmäkne a dajte dole vrchnák a ešte trocha duste bez neho aby sa odparili všetky prebytočné tekutiny. |
 |
Posolte si ho až na taniery, výborné je so syrečkom a čerstvým pečivom alebo z ryžou. Dobrú chuť. |