Stredomorské kuracie balíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olivový olej, kuracích pŕs, 2 väčšie cukiny, 250 g plátkov mozarelly, 6 veľkých paradajok pokrájaných na kolieska, čerstvá bazalka/oregano (prípadne sušená), soľ, korenie, ryža alebo cestoviny ako príloha

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je veľmi chutný a pritom zdravý/ diétny recept na kuracie mäso.

Pripravíme si 6 kusov alobalu ( cca 25x25 cm). Jemne ich potrieme olejom. Mäso si ochutíme (soľ, korenie). Ostrým nožom urobíme do kuracích pŕs niekoľko zárezov, do ktorých dáme plátky mozarelly. Kolieska cukín a paradajok rozdelíme na fólie, posypeme korením a posekanou /sušenou/ bazalkou, prípadne oreganom. Na každú kôpku zeleniny položíme kúsok mäsa (kľudne aj celé prso) s mozarellou a urobíme balíčky.
Balíčky dobre zabalíme a dáme do suchého pekáča alebo na plech a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov, asi 30-45 minút.
Zelenina pustí šťavu a tak k tomu môžme podávať ryžu, alebo cestoviny. Dobrú chuť. Recept z knižky Knižnica šéfkuchára, Kurča, Slovart.