Nebeská Máňa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 200g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 4 vajcia, 10PL oleja, 10PL horúcej vody, 1/2 bal. prášku do pečiva
Krém: 3/4 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 200g kryštálového cukru, 3 kyslé smotany
1 a 1/2 bal. piškótov, káva, rum, šľahačka v prášku, strúhaná čokoláda
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept mám od tety z Berouna...
 |
najprv si uvaríme puding, ja mám na fotke cukor práškový, ale nepomýľte sa, ide tam kryštálový cukor |
 |
zo surovín na cesto si upečieme piškótový korpus a necháme vychladnúť |
 |
kým nám korpus vychladne, isto už máme studený aj puding, tak do neho vmiešame tri kyslé smotany |
 |
na ten môj puding som trošku zabudla, tak mi celkom stuhol, preto sa mi pri mixovaní vytvorili hrudky |
 |
vymixovaný puding so smotanami |
 |
polovicu krému natrieme na korpus |
 |
poukladáme hnedých piškótových vojačikov pekne vedľa seba - piškóty si namáčame do kávy s rumom a ukladáme na krém |
 |
natrieme druhú polovicu krému |
 |
vyšľaháme si šľahačku v prášku - podľa návodu. Ak sa vám zvýši trošku kávy s rumom, tak ešte pred šľahaním prilejte do mlieka a tak vsypte šľahačku |
 |
postrúhame čokoládu a dáme do chladničky.
Dnes sa mi nejako od rána nedarí, takže tak to aj vyzerá :-) Ale aj napriek tomu, že sa mi zhrudkovatel puding, aj že sa mi vybili baterky vo foťáku, koláčik je chutný. Dúfam, že vám sa podarí lepšie :-)
Dobrú chuť :-))) |