*♥*Morčacie prsia so šampiňónmi na arašidovom masle*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Morčacie prsia (600 g) , soľ, grilovacie korenie, mexické korenie, cibuľa, olej, šampiňóny (7 stredne veľkých ks) , 1/4 čL mletej rasce, 1/4 čL mčk, 1 čL majoránu, 1/2 kocky bujónu KNORR (ja som dala hovädzí), 1 kopcovitá PL arašidového masla, 1 čL hladkej múky, voda, 1/2 ks červenej kalifornskej papriky, zelená cibuľková vňať, 3 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je číra improvizácia, chcela som rýchlo "zbúchať " niečo jedlé, tak som nemala v úmysle fotiť. No ale začalo to vyzerať a veľmi dobre voňať, tak som predsa len niečo sfotila :-)

Mäso nakrájame, trocha naklepeme z jednej strany. Len z jednej strany jemne posolíme a posypeme mexickým korením, druhú stranu posypeme grilovacou soľou. Uložíme do misky a zalejeme niekoľkými lyžicami oleja. Dáme postáť do chladničky (dlhšie by bolo iste ešte lepšie).
Potom si pripravíme všetky potrebné zeleniny - cibuľu pokrájame nadrobno, šampiňóny na plátky, papriku na štvorčeky a ošúpeme cesnak. Tiež si môžeme dať dusiť ryžu ako prílohu.
Do rozohriatej teflónovej panvice vložíme mäso a opekáme ho z obidvoch strán asi 4 minúty, má zostať šťavnaté. Vyberieme ho a do panvice dáme restovať cibuľu. Pridáme trocha oleja, prihodíme šampiňóny, rascu, mčk, troška soli, majorán a restujeme. Podlejeme troškou vody, pridáme bujón, papriku, vňať, zakryjeme na 2 - 3 minúty. Po odparení vody pridáme arašidové maslo a trocha poprášime múkou. Ešte chvíľu miešame a nakoniec podlejeme vodou, pridáme mäso a prevaríme. Na záver dáme prelisovaný cesnak.

opečené za pár minút
už takmer hotové
už len trocha prevrieť
fertig