pistáciovo-mandlová tortička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

veci na mramorovy korpus - podľa českého mmb (môj osvedčený receptík, ktorý ešte nikdy nesklamal) - chutný a zaujímavý zároveň :-) pistáciová plnka - to bola "zbúchaná", ale šlo tam: natural pistácie, alebo ošúpané, olúpané mandle, zlatý klas + žĺtok, plnotučné mlieko, maslo. poťahovaná hmotou K2 + zelené potr. farbivo

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže si upečieme korpus, rozkrojíme. Plnku som robila total "od oka" ako vždy :-)). Opražili sa oriešky, posekali. Dalo sa variť mlieko, pridal sa práškový cukor plus oriešky. Potom sa pridalo 1 žĺtko so zlatým kasom a vanilkovým cukrom a miešala som to do zhustnutia. A zhustlo :-). (na záver som pridala zelené farbivo, aby bola plnka vyraznejšie zelená). Nechala om vychladnúť spolu s maslom a potom sa to spolu zmiešalo. Ponatieralo a hotovo :-). Z K2 som robila prvý krát, ale keďže som mala veľkú tortisko a ešte som robila aj kvietky, tak mi nevyšlo dostatok hmoty a bolo to len tak "dolepene" takže sa tortička nepodarila moc podľa predstáv, ale mala veľký úspech z viacerých strán.. takže potešilo. :-)

príprava ružičiek dva dni pred tortou
ružička detail
upečený korpus
natretá tortička
hrám sa s hmotou...
ucapkavam, hladkam :-)))
zdobenie
ružička s lístkami
ešte raz
detail zvnútra