
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 väčšia uhorka *
1 liter acidofilného mlieka *
1,5 - 2 dcl vody *
soľ *
3 PL posekaných vlašských orechov *
3 strúčiky cesnaku *
1 PL kôpru *
2 PL olivového oleja *
(ľad)
POSTUP PŘÍPRAVY
Túto vynikajúcu bulharskú polievku bez varenia jedávame často v horúčavách. Je jednoduchá, zdravá, osviežujúca a pripravená za chvíľu.
![]() |
1. Uhorku ošúpeme a krájame v 3 fázach - najskôr pozdĺžne na plátky, tie potom na pásiky a nakoniec na drobné kocôčky. Krájanie na malé kocky je treba dodržať a uhorku NESTRÚHAŤ, lebo by pustila šťavu a nezostala by chrumkavá. |
![]() |
2. Nakrájanú uhorku dáme do misy, zalejeme acidofilným mliekom, ak je hustejšie, môžeme ho zriediť vodou. |
![]() |
3. Pridáme soľ podľa chuti, |
![]() |
4. nasekané orechy, |
![]() |
5. prelisovaný cesnak, |
![]() |
6. kôpor, |
![]() |
7. olivový olej ... |
![]() |
8. ... a všetko dobre zamiešame. Podávame dobre vychladené, prípadne s kockami ľadu. Dobrú chuť! |