***Jemnúčka tekvica s koprom na kyslo s perkeltom***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pozerala som uz v receptoch rozne navody na pripravu tekvice , tak dufam , ze sa nenahnnevata ,ak pridam ako ju robime me.Mozem povedat, ze sa nerozvari a je uplne jemnucka.Tekvica je velmi zdravá zelenina, ktora sa vlastne z 90% sklada z vody a neobsahuje takmer ziadne tuky. Namiesto tekvice sa moze pouzit aj baklazan,alebo nieco ine.

POSTUP PŘÍPRAVY

***tekvicu /podla toho kto ma kolko rad/ja som dala 2,***1 sladká smotana***
***mlieko ******sol******cele cierne korenie******bob .list cca 3 ks******1 cela cibulka****** muka******ocot***
cukor***amozrejme hlavný bod kopor***


ideme na to:

tekvicu ocistime, prepolime po dlzke a vydlabeme vnutro.Na struhadle si ju postruhame na take dlhsie sliziky.Ja struham na najvacsom.Takto pripravenu tekvicu si posolime a nechame stat nech pusti vodu.TENTO PROCES ,ALE MOZETE VYNECHAT!!!A SUPNUT TEKVICU ROVNO POVARIT!!!!!!!!!!!
zatial si do hrca dame varit vodu..ja neviem cca do trosku viac ako1/4 hrnca vody.Pridame sol, cele cierne korenie, bob.list a cibulu. Tajomstvo toho ,aby nam tekvica ostala v celku a nerozvarila sa, spociva v tom , ze do vody pridame cca 2 pl .lyzice octu.Pridame aj 3 caj.lyzicky cukru. Ale fakt tie chute zalezi na Vas , kto ma ako rad.
zatial si posekam cerstvy kopor a ked voda zovrie pridam kopor .
a ideme na tekvicu . pridame do hrnca s koprom
a zmiesame ,nechame varit.chvilocku!!!!!!!!!
zatial si pripravime zatrepku z mlieka /dala som cca 3-4 dl / mlieka a múky tiez necham na Vas , kto ma ako rad .Ja robim redsiu.Nemam rada take hutne omacky!!!!!!
tekvicu nechame varit cca 3-5 min , to uz budete vidiet.A potom zamiesama zatrepku z muky.A povarime cca 2 min.Malinko staci
aby nám ostala jemnucka, pred koncom pridame celu sladku smotanu a ja zvyknem zmiesat s trochou muky. Povarime trosilllinku a je to!!!!!!Pri servirovani si pridajte ocot.Podavame s chlebikom, zemiakmi , cim len chcete.My sme mali s perkeltom. Dobru chut