*♥*Pečený encián*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hneď na úvod uvádzam, že tento recept je len pozmenenou verziou iného receptu, snáď najznámejšieho tu na MMB. My sme doma milovali vyprážaný encián a teraz milujeme tento, ktorý sa pečie v rúre....inšpirácia je od Mati74, Vďaka Martina P. (Mata74) ID 9033 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Potrebujeme: 2 camemberty (alebo encián, hermelín) , 150 g šunky, 150 g eidamu, 2 vajcia, pomleté cornflakes, troška masla alebo oleja Ak máte hlbšie zapekacie misky, môže sa šunková vrstva prikryť druhou polovicou camembertu, ale mne sa to do misiek nezmestilo. Preto som šunku zakrývala strúhaným eidamom.

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Zapekacie simaxové misky vytrieme maslom alebo olejom, vysypeme pomletými cornflekmi.
2) Camembert rozkrojíme naplocho , 1/2 vložíme do misky (vysypanej a vymastenej) a na to dáme vrstvu pokrájanej šunky
3) V miske si roztrepeme 2 celé vajcia (môže sa i viac, ale netreba)
4) Šunku v miskách polejeme vajcami (minieme polovicu z misky)
5) Postrúhame eidam a navŕšime ho rovnako do každej misky, utlačíme rukou
6) Zvyšok vajec opäť lyžicou naložíme na eidam do misiek
7) Vrch každej porcie posypeme mletými cornflakes.
8) Misky vložíme do pekáča, do pekáča dáme vodu, ktorá má siahať do polovice misiek a dáme do vyhriatej rúry piecť asi pol hodiny pri 230°C
9) Počas pečenia syra ošúpeme zemiaky a dáme ich uvariť. A pripravíme tatársku omáčku.

1) Zapekacie simaxové misky vytrieme maslom alebo olejom, vysypeme pomletými cornflekmi a pripravíme si suroviny
2) Camembert rozkrojíme naplocho , vložíme do misky (vysypanej a vymastenej) a na to dáme vrstvu pokrájanej šunky
3) V miske si roztrepeme 2 celé vajcia (môže sa i viac, ale netreba)
4) Šunku v miskách polejeme vajcami (minieme polovicu z misky)
5) Postrúhame eidam a navŕšime ho rovnako do každej misky, utlačíme rukou
6) Zvyšok vajec opäť lyžicou naložíme na eidam do misiek
7) Vrch každej porcie posypeme mletými cornflakes.
8) Misky vložíme do pekáča, do pekáča dáme vodu, ktorá má siahať do polovice misiek a dáme do vyhriatej rúry piecť asi pol hodiny pri 230°C
9) Počas pečenia syra ošúpeme zemiaky a dáme ich uvariť. A pripravíme tatársku omáčku.
10) Misky vyberáme čím skôr, aby syr nevychladol, ale opatrne, pomocou rukavice, aby sme sa nepopálili. Podoberieme ho dookola a vyklopíme.
neodolateľné jedlo
tento som piekla minulý týždeň a miesto cornflakes či bežnej strúhanky som použila rozdrvené kukuričné chrumky. Je to neskutočná dobrota. A keďže sa to nevypráža, môžeme si dovoliť k tomu kapánek dressingu,nie? :)) Dressing: 3 PL majonézy, 4 PL kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, mčk, soľ, postrúhaná reďkovka