Čerešňový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 1 kyslá smotana, 3 vajcia, 1 vanil. cukor, prášok do pečiva, čerešne/višne/alebo čo sa vám hodí

POSTUP PŘÍPRAVY

Milé maminky aj nemaminky, vyskúšajte ovocný koláč, ktorý je pre mňa netradičný v tom, že tam nejde olej alebo tuk, ale "iba" 1 kyslá smotana.

1. Vymiešame práškový cukor, vanil. cukor a 3 vajíčka. V originál recepte je 200 gramov, ale kto má rád menej sladšie, dajte kľudne aj menej.
A pridáme našu "tajnú" ingredienciu, kyslú smotanu. Okrem nej tam nemusíte dávať žiaden tuk.
A ako posledné do cesta pridáme múku s kypriacim práškom. Stačí 300 gramov polohrubej múky, my radi pridávame aj celozrnnú, takže tretina bola celozrnná hladká pšeničná /alebo kľudne aj špaldová. Nezabudnúť primiešať jeden kypriaci prášok.
Plech, papier na pečenie, vyliate cesto a vykôstkované čerešne (ak máte doma odkôstkovač na olivy, tak ručím za to, že funguje aj na čerešne) :) ale ešte lepšie si viem tento koláč predstaviť s niečím kyslejším (višne :-D )
Už upečený koláč. Na 180 stupňov, cca 25 -35 minút, po tých 20tich minútach treba odsledovať. A na záver už dochutiť ako chcete, napríklad posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť :)