Čerešňový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 1 kyslá smotana, 3 vajcia, 1 vanil. cukor, prášok do pečiva, čerešne/višne/alebo čo sa vám hodí
POSTUP PŘÍPRAVY
Milé maminky aj nemaminky, vyskúšajte ovocný koláč, ktorý je pre mňa netradičný v tom, že tam nejde olej alebo tuk, ale "iba" 1 kyslá smotana.
 |
1. Vymiešame práškový cukor, vanil. cukor a 3 vajíčka. V originál recepte je 200 gramov, ale kto má rád menej sladšie, dajte kľudne aj menej. |
 |
A pridáme našu "tajnú" ingredienciu, kyslú smotanu. Okrem nej tam nemusíte dávať žiaden tuk. |
 |
A ako posledné do cesta pridáme múku s kypriacim práškom. Stačí 300 gramov polohrubej múky, my radi pridávame aj celozrnnú, takže tretina bola celozrnná hladká pšeničná /alebo kľudne aj špaldová. Nezabudnúť primiešať jeden kypriaci prášok. |
 |
Plech, papier na pečenie, vyliate cesto a vykôstkované čerešne (ak máte doma odkôstkovač na olivy, tak ručím za to, že funguje aj na čerešne) :)
ale ešte lepšie si viem tento koláč predstaviť s niečím kyslejším (višne :-D ) |
 |
Už upečený koláč. Na 180 stupňov, cca 25 -35 minút, po tých 20tich minútach treba odsledovať.
A na záver už dochutiť ako chcete, napríklad posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť :) |