Žlto-zelený (vajíčkový) šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 ks stredných zemiakov uvarených v šupke, 12 ks uvarených vajíčok na tvrdo, 1 malá konzerva hrášku, 1 malá konzerva kukurice, 1 malá konzerva nahrubo postrúhaných sterilizovaných uhoriek, 1 malá konzerva najemno nakrájanej cibule, 1 tatárska omáčka, 1 ks majonéza, soľ, mleté čierna korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Dám si variť zemiaky v šupke a vajíčka. Medzitým si do misy vysypem kukuricu, hrášok. Do práznej konzervy si nastrúham (na hrubšom trelku) sterilizované uhorky a do druhej si najemno nakrájam cibuľu. Tiež vysypen do misy. Keď sú zemiaky a vajíčka uvarené, ošúpem a pretlačím cez pretláčatko na zemiaky do misy. Nakoniec pridám majonézu, tatársku omáčku, soľ, mleté čierne korenie a zamiešam. Nechám postáť v chladničke a ešte raz premiešam a dochutím.
Šalát sa dá papkať len tak ku pečivu na raňajky, ale ľúbime ho aj ku rezňu či fašírke.
Z tohoto je asi 2 - 2, 5 kg šalátu.

Do misy si dáme hrášok, kukuricu.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a uhorky nastrúhané na hrubom pretku.
Pridáme pretlačení zemiaky, vajíčka.
Zabudla som odfotiť, keď som si tam vyliala tatátsku omáčku a majonézu. Pridám hneď, keď budem robiť šalát. Zamiešame sa dochutíme mletým čierným korením. Samozrejme, ze dochutenie je na každej gazdinke, ako kto má rád.