
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO:5 vajec,6 lyžíc práškového cukru,2 lyžice horúcej vody,2 lyžice oleja,3 lyžice kakaa,6 lyžíc polohrubej múky,1/2 balíčka kypriaceho prášku,jahodový džem PLNKA:2 kyslé smotany,2 balíčky vanilkového cukru,1 šľahačka v prášku,100 ml mlieka,čerstvé jahody(môžme použiť aj jahodový kompót alebo mrazené jahody)
POSTUP PŘÍPRAVY
Vajcia vymiešame s cukrom,pridáme vodu,kakao,olej,múku a kypraci prášok a vymiešame. Pridáme vyšľahané bielka a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 160-tich stupňoch 15-20 minút.
Po upečení necháme vychladiť a potrieme jahodovým džemom.
Umyté a očistené jahody si rozpolíme a poukladáme na cesto natreté džemom.
Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Vyšľaháme si šľahačku a necháme ju stuhnúť v chladničke.
Po stuhnutí zmiešame kyslú smotanu so šľahačkou a navrstvíme na jahody. Na plnku poukladáme rozpolené jahody a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
![]() |
na plechu |