Domáce "boulé" :-))), úplne jednoduchý recept



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 liter vody, pol litra vodky, 2-3 citróny, 3-4 lyžice cukru, sezónne ovocie - najlepšie sú jahody, čerešne, višne, ríbezle, čierne ríbezle, marhule, hrušky, slivky - skrátka všetko ovocie, čo dobre chutí naložené v alkohole :-)))

POSTUP PŘÍPRAVY

keď máte prebytok ovocia, nestíhate jesť a džemy a sirupy nemáte chuť robiť, alebo ich u vás nemá kto jesť, toto je ideálna príležitosť na ich zužitkovanie:
ingrediencie sú len odhadom, závisí od vás, koľko alkoholu tam dáte, aj cukor je len odhadom, každý má rád rozlične sladké a takisto k sladkému ovociu stačí menej cukru a naopak.
postup: .
1. do fliaš od zaváraním voľne vrstvíme ovocie a tenké kolieska citrónu: napr. vstva jahôd, vrstva čerešní, koliesko citrónu a zase jahody... tak do polovice až 3/4 fľaše.
2. prevaríme vodu s cukrom, dolejeme vodku, prehrejeme ale už nevaríme. Ešte horúce nalejeme do fliaš, ovocie musí byť zakryté.
3. Po vychladnutí dáme do chladničky a necháme pár dní postáť, nech ovocie pustí šťavu
4. môžete urobiť viac dávok, v pohode vydrží pár týždňov v chladničke, budete mať aj pre návštevu
4. naberieme do pohárov, ideálne sú široké ozdobné poháre, ozdobíme kolieskom citróna (okraje pohára môžeme otlačiť do cukru) a konzumujeme :-)
5. opatrne, je v tom dosť alkoholu, hoci to necítiť :-)))))