Kuracie mäso alla francúzske zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kuracie stehná-alebo iné kuracie mäso,1kg zemiaky,2 veľké cibule, 100 g slaniny, 1 PL múky, 1 PL ml.červenej papriky,smotana na šľahanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Slaninu nakrájame na kocky a opražíme ,k nej pridáme na kocky nakrájané mäsko a chvíľku opekáme ,kým sa mäsko zatiahne.Môžme si to osoliť a okoreniť podľa chuti(čier.korenie,gril.korenie..).Olúpané a nakrajané zemiaky poukladáme na dno zapekacej misy. Na to dáme orestované mäsko,poprášime ho múkou,ktorú sme zmiešali s paprikou,na mäsko dáme na kolieska nakrájanú cibuľu a zas zemiaky,mäsko,múka s paprikou,cibuľa......až kým nám dôjdú všetky suroviny . Posledné musia byť zemiaky. Dáme do rúry na 180°. Ak nám v panvičke po mäsku ostala šťavy vylejeme ju do zapekacej misy. V zakrytej mise pečieme kým mäsko pekne nezmäkne . Potom ku koncu vylejeme smotanu a necháme ešte pár minút odkryté dopiecť.