Demikát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky * cibuľa * bobkové listy * rasca * soľ * bryndza * mletá červená paprika * mlieko * cesnak
POSTUP PŘÍPRAVY
recept je z prílohy v jednom časopise
 |
zemiaky nakrájame na malé kúsky |
 |
pridáme nakrájanú cibuľu |
 |
bobkové listy, rascu, soľ |
 |
zalejeme vodou a varíme do mäkka - v pôvodnom recepte sa cibuľa, listy a rasca mali dať až keď budú zemiaky mäkké ale ja som dala radšej na začiatku |
 |
medzitým si bryndzu rozmiešame s paprikou a rozriedime mliekom |
 |
viď takto :)) |
 |
keď sú zemiaky mäkké |
 |
pridáme rozmiešanú bryndzu |
 |
a dolejeme ešte mlieko, podľa požadovaného množstva, na záver dochutíme soľou a cesnakom |
 |
hotový demikát :) |