Jogurtovo čerešňovo smotanová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS:100 masla * 100 g praskoveho cukru * nastruhana kora z jedneho citronu * 2 vajcia * 100 g hladkej muky * 1/2 lyzicky prasku do peciva * 1 lyzicka praskoveho zeleneho caju Matcha(dostat v cajovniach) KREM: 2 a pol sacku Dr Oetker stuzovaca za studena,al.14 platkov zelatiny, * 180 g praskoveho cukru * 700 g plnotucneho bieleho jogurtu * nastruhana kora z 1 citronu * 700 ml slahacky * 100 g ceresnovej marmelady * ....na ozdobu ceresne,hoblinky z bielej cokolady.....

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak tato torticka bola k narodeninam pre mojho oslavenca...a musim povedat,ze zozala velky uspech:))

...ako prve si vyslahame zmaknute maslo s cukrom,a s citronovou korou...
postupne pridavame vajcia....
k vyslahanej zmesy pridame muku,prasok do peciva,a zeleny caj Matcha...tento cajik odporucam nevynechat,lebo prave on dodava korpusu zvlastnu nezamenitelnu chut...
cesto rozotrieme do vymazanej tortovej formy o priemere 24 cm,a pecieme asi 20 minut pri teplote 180 C...
....takto vyzera upeceny korpus:)
..mierne zahrejeme 200 g jogurtu s praskovym cukrom...az kym sa nam cukror nerozpusti...
potom pridame aj zvysny jogurt,a citronovu koru...kto robi s platkovou zelatinou prida aj tu..
vyslahame si slahacku...
primiesame k nej jogurtovu zmes, a kto robi so stuzovacom Dr.Oetkera,tak ho tam primiesame,postupujeme podla navodu na obale..je to velmi jednoduche,ja ho pouzivam radsej ako platkovu zelatinu..
..potom si krem rozdelime na 2 polovice,a do jednej zamiesame 100 g ceresnovej marmelady...
vznikne nam krasny ruzovy kremik....
oba kremy naplnime do 2 cukrarskych zdobitiek,a striedavo v kruhoch nanasame na vychladnuty korpus...
dalsiu vrstvu nanasame presne opacne...
takto pokracujeme,dokym sa cela forma nenaplni...vrch ozdobime lubovolne podla fantazie,a podla toho kolko kremiku vam ostalo:) dame stuhnut minimalne na 4 hodiny...
a podavame:) DOBRU CHUT!