BUBLANINA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Po veľmi dlhom čase opäť pridávam chutný receptík. Bublanina je veľmi rýchla a veľmi chutná. Budeme potrebovať prísady, ktoré doma mávame vždy poruke :) -150 g masla -200 g práškového cukru -2 vajcia -1 dcl mlieka -300 g polohrubej múky - prášok do pečiva, vanilínový cukor, citrónovú kôru, rôzne ovocie, kompótové alebo sezónne

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu práškového cukru, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru(nevadí ak ju nemáme), vanilínový cukor a po troche mlieko. Po každej ingrediencii zamiešame. Ušľaháme si sneh z bielkov dotuha, do ktorého pridáme druhú polovicu práškového cukru, zamiešame.
Nakoniec primiešame sneh z bielkov, spolu s múkou, do ktorej vysypeme prášok do pečiva.
Konečná fáza spočíva v tom, že si prichystáme plech, vymastený a vysypaný, na ktorý vylejeme cesto a šup do horúcej rúry, tak na 30 minút.
Moja dnešná bublanina je aj s kakaom, nechala som si kúsok cesta do ktorého som pridala 2 lyžičky kakaa a navrch som ho naliala, ak sa Vám kakové cesto bude zdať veľmi tuhé, pridajte kvapku mlieka, podľa potreby.
No a aby som nezabudla na ovocie, ja som pridala jahody a čierne ríbezle, bublaninu posypte ovocím a potom šup do rúry. Keď vychladne, posypte ju práškovým cukrom.
Dobrú maškrtu, želám!!!!

Môj výsledok, a čo ten Váš? Vydaril sa?