*Peceny zemiak s kremom z fety a kyslej smotany*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cele zemiaky * 200g fety * 2 dl kyslej smotany * cierne olivy * sol * MCK * priloha podla chuti (uhorka, cervena cibula a pod..)

POSTUP PŘÍPRAVY

Pecene zemiaky som nejedla celu vecnost! Po rokoch som si teda spravila radost a bola o to vacsia, ze krem, ktory som pripravila z fety a smotany mi chutovo pripominal bryndzu, ktoru mimo Slovenska nedostat! :) K tomuto jedlu sa budem rada vracat aj viackrat do roka, nema totiz chybu :)) Tak, sama som sa vychvalila, bolo by nacase prejst k veci, kuk na postup:

1. fetu nakrajanu na kocky, kyslu smotanu, sol a MCK vlozime do kuchynskeho robota /pripadne do mixera/ a vymixujeme na hladky krem...
2. takto pekne to vyzera, a chutovo to naozaj nema daleko od bryndze, mnam!
3. pridame nadrobno nakrajane cierne olivy..tento krok mozete samozrejme vynechat alebo pridat nieco ine, napriklad cervenu cibulu alebo porik alebo co sa vam len ziada, moznosti je vela..u Matky P. (mauka) najdete trosku inu verziu tohoto lahodneho kremu..:)
4. krem dame do chladu aspon na hodinku, zatial si mozeme upiect zemiaky alebo pripravit inu prilohu..vyborne sa hodi aj ako dip k uhorke a k olivam..*dobru chut*